Komedier i Gävle 2019

I år kommer extra mycket komedi till Gävle – eller vad sägs om garva åt Kodjos sarkastiska standup-komedi eller komikerduon Måns Möller och Özz Nujen?

Årets Mama – Emma Knyckare

Komikern Emma Knyckare som bland annat varit programledare i Sveriges Radios P3, går på Sverigeturné med sin komiska föreställning Årets mama. Hon delar med sig av sina tankar och erfarenheter kring barnuppfostran och förväntningarna som vilar på mamman – allt i klassisk stand-up-tema. Komedin är baserad på Emmas bok “Hit med flaskan” och en en föreställning om kärlek, familjeliv och underliv. Den har hyllats av tidningar som Nerikes- Allehanda, Jönköpings-posten och Kristianstadsbladet, som alla gett den högt betyg. Föreställningen visas på Gävle Teater, lördagen den 30:e mars.

Jag Pappa? – Kodjo Akolor

Ytterligare en känd komiker som ger sig på föräldratemat är Kodjo Akolor i sin senaste stand-upkomedi Jag Pappa? som visas på Gävle teater den 27:e april . Den mångfasetterade komikern, skådespelaren, radioprataren och författaren Kodjo Akolor tar fram det bästa sida av sin humor när han berättar sitt perspektiv på föräldraskapets krav på pappor i en skruvad och galen uppsättning av anekdoter och igenkänningsfaktorer. Låt tårarna spruta och skrattet ljuda till Kodjos underbart skruvade humor och roliga men ändå möjligen nyttiga tips till alla nyblivna och förvirrade pappor ute i Sverige.

Världens historia – Özz Nujen och Måns Möller

Den 24 november kommer Özz och Måns underhålla med en snedvriden historialektion som aldrig tidigare skådats. Detta kommer vara en 90-minuters skrattfest som kommer ge dig träningsvärk i käkarna och magont till dagen efter. Historiens varje kapitel berättas om på många olika sätt och Özz och Måns tar berättandet vidare till en ny nivå ,där historien om världen inte alls behöver ha så mörka stunder som den tenderar att ha. Föreställningen visas på Gävle Konserthus. Ta med en skrattkudde om du är rädd för att inte kunna kväva ditt skratt mellan akterna.