Nytt i Gävle

Kulturella händelser i Gävle år 2019

I Gävle kommer mycket nytt att hända inom kulturen under året 2019. Här följer en sammanfattning på ett urval kommande kulturrelaterade inom konsten och teater. På hemsidan www.gavle.com/evenemang hittar du de fler planerade kulturella evenemangen för i år; hit kommer bland annat kända musikartister som Seinabo Sey, Thomas Di Leva och Stor.

I’m A Dream – Seynabo Sey

Seinabo Sey är en av Sveriges största musikartister och har fått stort erkännande världen över för sina låtar “Hard Time” och “Younger” som slog igenom år 2014. Nu är hon tillbaka med nya härliga låtar från sitt album I’m A dream: som kom ut i september 2018 och går på turné Sverige runt. Den 16:e februari kommer hon spela på Gävle Konserthus i Gävle.

Fransk teater med Dans L’engrenage

Den 21:a februari visas Dans L’engrenage på Gävle teater som framförs av teatergruppen Cie Dyptik med koreograferna Mehdi Meghari och Sauhail Marciche som är baserad i Saint Etinne i Frankrike. Föreställningen handlar om en resolut och kraftfull kvinna som tagit över makten och skildrar människors strävan i livet att klättra upp i status, karriär och makt. Musik, dans och teater med inslag av hiphop och arabiska rytmer vävs in i street-baserad scenografi om revolt och uppror.

Bibbel Babbel Bubbel – Babblarnas andra musikal

Babblarna gör nu sin andra konsert och kommer att besöka Konserthuset i Gävle den 17:e mars. Alla barnens favorit-barnprogram visas med en bubblig, färgglad, svängig, interaktiv och rolig föreställning. Det blir sång och dans för hela familjen att följa i.

Australianska – Hot Brown Honey

Ända från Australien kommer den heta teatermusikgruppen Hot Brown Honey med sina vågade vibbar och surriga roller. Deras konserter handlar om att våga utmana stereotyper vad gäller kvinnliga normer. Var de än har rest har de sålt för fulla hus och den 5:e september kommer de till Gävle Teater.