Nytt i Norrtälje

Konserter i Norrtälje

Det hålls årligen flertalet live konserter i Norrtälje och i år bjuds det på finlir från bland andra Uppland Big band och Frida Matsdotter.

Välgörenhetskonsert för FUB

Det kommer hållas en välgörenhetskonsert den 19:e januari till förmån för riksförbundet för utvecklingsstörda barn (FUB) i Roden kyrkan. Sång och musik kommer framföras av flera artister och inträde är gratis för alla FUB-medlemmar. Om kyrkan anordnar någon begravning kan Fenix Begravningsbyrå hjälpa till att anordna musiken.

Uppland Big band och Frida Matsdotter

Med Uppland Big band i trakterna kan gatorna börja svänga med takterna. Deras motto är nämligen “All musik duger så länge det svänger”. Den 24:e februari kommer de till Norrtälje och har till sitt sällskap med sig Frida Matsdotter som vokalartist.

Konsert med duon Rydvall och Mjelva

Den 17:e februari kommer Norrtälje kyrka gästas av två charmörer och musikartister som spelar på den unika instrumentkombinationen nyckelharpa och norska hardingfelan. De spelar då i samband med lansering av sitt musikalbum “Vårvindar friska” som är ett resultat av flera års samspel där duon djupdykt och uppfunnit ett samspel mellan de två instrumenten. Norrtälje får därför en unik chans att ta del av deras musik live.

Konserter på Café Chocolate

I den ekologiskt profilerade kafeterian Café Chocolate har de för i år planerat in ett antal kulturella evenemang, däribland konserter. Den 30: september hålls den ena konserten som hålls i samband med fikat som måste förköpas innan konserten visas och där tre olika välsmakande fika-paket kommer finnas tillgängliga. För konserten står artisten Sofia Karlsson som gjort sig ett namn för sin fina röst, som med små medel förmedlar himmelska känslor och toner.

Konsert med Black Sea Don Cossacks

Den 26:e juni kommer Black Sea Don Cossacks hålla konsert i Norrtälje kyrka. Ryskortodox liturgi blandas med kossackkörens traditioner från 30-talet som för att framföra religiösa melodier. Därutöver spelas klassikerna från Tchaikowskiy och rysk folkmusik.