Nytt i Östhammar

Kulturella händelser 2019 i Östhammar

I Östhammar planeras mycket nytt inom kulturvärlden under året 2019 och här försöker vi belysa några av dessa kommande händelser under året. De kulturella evenemangen inom teater och konst är särskilt stort i Östhammar och på www.roslagen.se hittar du de flesta planerade evenemang för 2019.

Prova på Yoga på Anhörigcentrum

På Vårdcentrum i Östhammar ligger Anhörigcentrum som i år arrangerar två evenemang. Det ena den 22:a januari där Malin Bergslo berättar om Mediyoga och demonstrerar hur det går till och den som vill kan prova. Det andra tillfället den 24:e januari, kommer Neuroförbundet på besök och då visar hur man kan gympa sittande. Den 29:e januari öppnar Anhörigcentrum igen för dropin-fika och pratstund.

Teateruppvisning på kulturhuset Storbrunn

Teater Rediviva framför teatern Damen med hunden den 6:e april inspirerad av den romantiska novellen med samma namn och huvudrollen spelas av Gustav Sigeman. Pjäsen berättar om Dmitrijs komplicerade äventyrliga förhållanden med kvinnor, men som ställs på sin spets när han möter den eleganta Anna Sergejevna, på flykt från ett olyckligt äktenskap.

Ökat intresse för hockey i Östhammar

Det ökade intresset för hockey i Östhammar kan vara ett av de intressanta ämnena vi kommer skriva mer om och hur det går för Östhammars hockeyklubb och matcherna 2019 och prognosen framöver. Detta då det märkts av ett ökat publikstöd vid matcher. Eftersom hockey liksom andra sporter förlitar sig på sponsorer för att finansiera sina aktiviteter, kräver det i sin tur en ansenlig skara publik vid evenemangen för att det ska vara värt sponsorskapet från företagen.

Skärgårdscatering till begravningen

I Öregrund 1 mil från Östhammar ligger Skärgårdscatering AB, som erbjuder högkvalitativ mat och catering till olika tillställningar såsom bröllop, kick off eller begravningar, när som helst på året! De samarbetar med lokala föreningar såväl som lokala småföretagare på lokalbygden, för att på så vis gynna de lokala företagsverksamheterna.