Nytt i Uppsala

Kulturella nöjen och event i Uppsala året 2019

I Uppsala väntas en hel del nyheter hända inom kulturvärlden under året 2019. Vi sammanfattar här ett urval ur kommande kulturella händelser för året inom såväl teater som konst, musik och sport som visas i Uppsala stad. Via Uppsala kommuns hemsida hittar du många av de inplanerade evenemangen som väntas äga rum i år.

Det sjunde seglet

Den 17:e januari håller Benke Rydman och Hugo Hansén en föreställning av Ingmar Bergmans hyllade teaterpjäs Det sjunde seglet. Föreställningen är regisserad av Hugo Hansén och det lovas svindlande visuella vågspel och en unik tolkning av pjäsen med 100% teater och dans. Det hålls på Uppsala stadsteater i Uppsala.

Utställningen – Förgänglig frihet

Mellan 29:e januari och 4:e mars visas en utställning i Uppsala Stadsbibliotek. Det är en fotoutställning från Sten Widmalms forskningsprojekt TOLEDO, om politisk tolerans i länderna Indien, Bangladesh, Uganda och Pakistan. Länder där politisk frihet är hotad eller inte åtföljs.

Ett ljus i mörkret – Barncancerfonden i Mellansverige

Den 15:e februari kommer det hållas konsert till förmån för barncancerfonden i Mellansverige på Uppsala Konsert & Kongress. Till musik får du tända där ett ljus i mörkret för de cancerdrabbade barn och derasfamiljer. Det blir en tillställning som ska symbolisera gemenskap och hopp. Evenemanget hålls på den internationella barncancerdagen, den 15:e februari.

Svenska Cupen i badminton

Mellan 12:e och 14:e april är det ungdomstävling i badminton och de främsta spelarna i distrikten får representera sin åldersklass i sitt respektive distrikt. Det blir en kombinerad individuell- och distriktstävling. Tävlingarna hålls i Fyrishov och på Upplands Boservice arena.

Diggiloo – sommarturné 2019

Den 23:e augusti blir det fest och musik med några av de största och folkkäraste artisterna i Sverige i Diggiloo sommarturné – vid Uppsala KAP. Det kommer bli dans, show, musik och skratt i ett av Sveriges största turnéer.